1 de 10
successos

La majoria de les famílies desallotjades de l'edifici amb risc elèctric poden tornar a casa

Després de dur a terme les reparacions necessàries i únicament resten dos habitatges que requereixen una intervenció més exhaustiva

L'atenció a les persones desallotjades | Creu Roja Sabadell
per A.H., Sabadell, Catalunya | 9 de febrer de 2022 a les 18:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La majoria de les famílies desallotjades el passat dilluns al a nit -57 persones-, d'un edifici situat al Passeig del Comerç, 49, que pertany a l'empresa pública d'habitatge de Sabadell, Vimusa, per risc elèctric podran tornar aquest mateix dimecres a casa seva. Són 18 de les 20 que van haver de marxar.

Una decisió que s'ha pres, tal com ha informat el consistori, després d'haver analitzat les instal·lacions de l'immoble, identificar l'origen del perill i fer les intervencions necessàries "per garantir la seguretat" dels veïns. La inspecció, feta pis per pis per tècnics de Vimusa, electricistes i una empresa externa especialitzada, ha apuntat que el problema era un calentador en mal estat.


Quant als dos habitatges que encara no s'ocuparan ha estat perquè ha presentat "altres deficiències" i requereix d'uns treballs més exhaustius. L'Ajuntament de Sabadell ha assegurat que farà acompanyament i seguiment d'ambdues famílies i, si és necessari, facilitarà allotjament temporal.

Cal recordar que aquest edifici està destinat a emergència social i els inquilins han passat les dues últimes nits fora: 26 persones inicialment van ser reallotjades per Acció Social al CEM, pensions i hotels de la ciutat.

 

Participació