1 de 10
tribunals

Lafarge insta el Govern a regularitzar l'activitat de la cimentera de Montcada per garantir el seu futur

Una petició que fa després de la sentència del TSJC que va anul·lar els permisos ambientals

Cimentera Lafarge de Montcada i Reixac. | Adrià Costa
per A.H., Sabadell, Catalunya | 4 de febrer de 2022 a les 13:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa LafargeHolcim ha instat la Generalitat de Catalunya a regularitzar l'activitat a la planta de Montcada i Reixac per garantir la continuïtat del centre de treball, de la qual, tal com ha recordat la companyia en un comunicat, depenen 300 llocs de treball directes i indirectes, després de rebre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava l'autorització ambiental.

Es tracta d'una interlocutòria que suprimia els permisos atorgats pel Govern, que, segons ha subratllat la companyia, era "per un defecte de forma durant la tramitació administrativa" de l'executiu català. La decisió judicial ha establert "l'adopció de mesures que suposarien el tancament, malgrat que l'activitat i el comportament ambiental es conforme a la norma d'aplicació, complint els màxims estàndards ambientals europeus".


La firma francesa ha recordat que el dictamen no és ferm, però ajorna l'adopció d'aquestes mesures tot esperant que es resolgui un altre procediment judicial que està en curs, que es tracta del recurs de reposició que es va presentar a la decisió del Tribunal Suprem, coneguda l'abril del 2021, que anul·lava les llicències ambientals concedides en els darrers anys.

Lafarge ha insistit que "opera des de fa més d'un segle a l'emparament de tots els permisos necessaris per desenvolupar la seva activitat de producció". Per tot plegat, ha reclamat a la Generalitat a concloure la tramitació de l'expedient en curs i "donar continuïtat als llocs de treball directes i indirectes de 300 persones".


El consistori manté demanar que s'executi la sentència


L'Ajuntament de Montcada i Reixac no s'ha pronunciat després del comunicat de la cimentera, si bé fonts consultades mantenen que el seu posicionament es manté en la línia del que s'ha manifestat en els darrers mesos, i que passa per exigir el l'execució de la sentència judicial i que es dugui a terme tancament de la fàbrica.


 

Participació