Joan Berlanga i Marisol Martínez, tinents d’alcalde del nou govern

L’executiu local es divideix en quatre àrees sota el nom de “Govern Transformador” | Juli Fernàndez manté l'alcaldia i Maties Serracant passa a ser segon tinent d’alcalde

El cartipàs del nou govern de Sabadell
El cartipàs del nou govern de Sabadell | Nació Sabadell
Nació Sabadell
02 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:30h

El cartipàs del nou govern de Sabadell. Foto: Nació Sabadell

 
El pacte a quatre a l’Ajuntament de Sabadell ha permès dibuixar un nou govern que, ara si, compta amb majoria absoluta al ple, amb 14 dels 27 regidors representats. Unitat pel Canvi (UpC) i Guanyem Sabadell (GS) entren a l’executiu que des de l’estiu confirmen ERC i la Crida per Sabadell (CpS), amb una reestructuració del cartipàs per encabir-hi els sis nous regidors de govern.
 
La nova estructura, organigrama al qual ha tingut accés Nació Sabadell, parteix del títol Govern Transformador per Sabadell, amb un epígraf que afegeix: Un govern que treballa transversalment per un Programa compartit que la ciutat necessita. D’aquesta manera, les àrees abandonen la repartició clàssica i passen a tenir noms exclusius: Sabadell Eficient, Sabadell Inclusiu, Sabadell Sostenible, i Sabadell Obert, quatre conceptes que els partits integrants del pacte consideren pals de paller per a desenvolupar les seves polítiques de ciutat.
 
L’alcaldia
 
Juli Fernàndez (ERC) manté l’alcaldia, com a mínim fins el juny de 2017, quan s’obrirà un procés entre les parts per decidir qui li pren el relleu, és a dir, si s’opta per una alcaldia rotatòria o Fernàndez manté el càrrec fins al final del mandat. Mentrestant, l’alcalde manté les competències i serveis del Gabinet d’Alcaldia, l’Oficina Tècnica de l’alcalde, Secretaria General, Comunicació, Relacions Institucionals, la Policia Municipal i Intervenció.
 
Sabadell Eficient: Àrea d’Economia, Innovació i Serveis Centrals
 
Juli Fernàndez assumeix aquesta àrea, on Albert Boada (Crida) manté la regidoria de Nova Economia i Serveis Centrals, i on s’incorporen Elena Hinojo (UpC) com a regidora de Transparència, i Miquel Soler (GS), com a regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació.
 
Sabadell Inclusiu: Àrea d’Acció Social i Cultura
 
Joan Berlanga (UpC) s’estrena com a primer tinent d’alcalde, prenent, així, el relleu en el càrrec de Maties Serracant (CpS), que fins ara l’assumia. Berlanga, a més, assumeix la regidoria d’Educació, res estrany donat que ell és professor. L’àrea compta amb Montse Chacon (ERC), que es manté com a regidora de Cultura, Gabriel Fernàndez (ERC), que continua com a regidor d’Acció Social, i incorpora Ramon Vidal (UpC) com a regidor de Salut.
 
Sabadell Sostenible: Àrea de Territori i Sostenibilitat
 
Maties Serracant (CpC) passa a ser segon tinent d’alcalde, i manté la regidoria d’Urbanisme i Habitatge. Dintre de l’àrea s’hi troben Xavier Guerrero (ERC) com a regidor d’Espai Públic, i Joan Berlanga (UpC), que assumeix la regidoria de Sostenibilitat.
 
Sabadell Obert: Àrea de Promoció de la ciutat i Participació
 
Marisol Martínez (GS) entra al govern com a tercera tinenta d’alcalde, i assumint la regidoria de Comerç i Esports. Per sota seu també s’estrena Edu Navarro (UpC) com a regidor de Treball i Empresa, mentre que Glòria Rubio (CpS) hi figura com a regidora de Participació, i Míriam Ferràndiz (CpS) com a regidora de Drets Civils.