FEMVallès reacciona a l'accident mortal de l'AP-7 a Barberà i reclama «més seguretat i funcionalitat»

Suggereix moderar la velocitat i regular els avançaments dels camions a la via

Dos camions circulant per l'AP-7
Dos camions circulant per l'AP-7 | Gemma Sánchez/ACN
A.H.
29 de gener del 2022
L'associació FEMVallès ha reaccionat a l'accident mortal que es va produir el passat dilluns a l'AP-7, a Barberà del Vallès, on van perdre la vida tres persones i va haver-hi una desena de ferits de diversa consideració, i ha reclamat "més seguretat i funcionalitat". Així ho ha fet a través d'una carta que ha enviat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Ha subratllat que és "el darrer episodi tràgic a les autopistes del Vallès", recordant que la zona on va tenir lloc el sinistre és el "tram amb més densitat de trànsit de vehicles". Ha posat l'accent en la necessitat de moderar la velocitat i implementar una regulació en l'avançament de camions en aquest ramal, recalcant la "urgència" d'una proposta d'actuacions.

També ha suggerit la implementació de "petites intervencions" com les dutes a terme per la Generalitat en els carrils d'accés a la C-58 i C-17 amb l'AP-7 i B-30. "Sense necessitat de grans partides ni terminis d'obra llargs" i que permeten una reducció de la congestió i un benefici per a la seguretat viària.

FEMVallès ha incidit en "l'oportunitat" amb el nomenament com a secretari general d'Infraestructures, Xavi Flores, i pel seu "bagatge" per "solucionar bona part dels problemes" en aquesta via i ha rememorat que fa 25 anys va haver-hi "l'últim pla sistemàtic de millores a l'AP-7 i B-30", quan aquest càrrec també hi havia un català, Albert Vilalta.