Argimon: «El curs 2022-2023 hi haurà grau d'Infermeria a Sabadell i intentarem que hi hagi 75 places»

També garanteix que la construcció de l'Hospital Ernest Lluch "està al mapa" de Salut

El conseller de Salut i l'alcaldessa de Sabadell, a la sala de plens
El conseller de Salut i l'alcaldessa de Sabadell, a la sala de plens | Albert Hernàndez
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:44h
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha garantit que des de Sabadell s'impartirà un grau d'Infermeria el curs vinent, entre la unitat docent de l'Hospital Parc Taulí i el campus de la universitat a la ciutat: "El curs 2022-2023 intentarem que hi hagi 75 places", ha manifestat en la visita que ha fet aquest divendres a la capital vallesana.

D'aquesta manera, seran una mica més de la seixantena prevista inicialment, tot i que Argimon ha repetit "intentarem" que sigui aquesta xifra. En aquest sentit, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrès, ha recalcat que quan es produeixi serà "la primera vegada que hi haurà places públiques d'Infermeria al Vallès". Per això, suposa "una satisfacció", ha subratllat.

Precisament, sobre el fet de "tenir escola" comporta que "sigui més fàcil quedar-se", en referència als estudiants que cursen en un indret que és fora de casa seva, perquè "ja coneixen" el territori, ha dit el titular de Salut i ha posat com a exemple el cas que s'ha donat a les Terres de l'Ebre amb la instal·lació d'infermeria.

A més d'això ha reconegut la problemàtica "amb la manca important de pediatres", no només a Sabadell, on hi ha una iniciativa impulsada a Change.org que demana recuperar el servei d'abans de la pandèmia, també a tot Catalunya. A banda, d'aquesta falta de personal, ha exposat un altre motiu, en la manera "com els formem", perquè un resident fa "pràcticament tota la seva residència exclusivament al Taulí", ha exemplificat i ha continuat, "el gruix és hospitalària i difícilment voldran dedicar-se a allò que no han tastat gaire".

L'Hospital Ernest Lluch "està al mapa" 
Argimon ha assenyalat que la construcció de l'Hospital Ernest Lluch"està al mapa" i que en aquests moments s'estan fent "tràmits administratius" pels terrenys i que un cop es resolgui, s'engegarà "un pla funcional" i la construcció, que ha estimat, amb els equipaments, s'acabi en uns cinc anys i un cost d'uns 50 milions d'euros, però sense concretar cap data ni calendari.

Ha recordat que aquest centre hospitalari, molt reivindicat pels ajuntaments de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola i Barberà, estaria "lligat" a l'Hospital Parc Taulí, ja que suposaria descongestionar-lo.

Principi del final de la sisena onada
El conseller ha afirmat que la sisena onada comença a remetre a Catalunya, "està baixant, poc a poc, però ho comença a fer", ha confessat. Ha explicitat que el país va arribar "al pic" el passat 13 de gener, sense comptar "les edats més joves", ha afegit, i ha justificat "les xifres elevades" de contagis, tant diàries com setmanals, perquè "també fem moltíssimes proves: 10.000 per cada 100.000 habitants. Ara, si busques, trobes", ha rematat.