Sabadell recordarà Antonio José Martos, assassinat en un cotxe bomba d'ETA

Ho farà coincidint amb el 30 aniversari i el seu nom s'inclourà al Pla de Memoria Democràtica

Y.C.
30 de gener del 2022
Actualitzat el 01 de febrer a les 9:05h
Cs demana la commemoració del 30è aniversari d'un sabadellenc assassinat en mans d'ETA
Cs demana la commemoració del 30è aniversari d'un sabadellenc assassinat en mans d'ETA | Adrià Costa
Sabadell recordarà Antonio José Martos Martínez, ciutadà sabadellenc que va ser assassinat en un atemptat de la banda terrorista ETA amb un cotxe bomba el 19 de març de 1992. Martos es dirigia a treballar i en passar pel túnel que creuava l'antiga A-18 (actualment un tram de la C-58), a l'altura de Sant Quirze, va explotar. El comando Ekaitz va avisar que hi havia un explosiu que s'activaria entre les 8.45 i les 9 hores, però ho va fer a les 7.45 hores, minuts abans de l'anunciat 

Aquest acte, que tindrà lloc coincidint amb el 30 aniversari de la seva mort, és una moció de Cs aprovada en la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquesta setmana. A més, el nom de Martos s'incorporarà al Pla de Memòria Democràtica, juntament amb la resta de víctimes d’altres atacs a la ciutat vallesana.

La formació ha justificat aquest record, igual que es fa amb els agents de la policia espanyola, també assassinats per ETA el desembre de 1990, i l'agent local Joan Bisbal el maig de 1979 a mans de membres del Grapo. Gairebé tots els grups municipals van votar a favor -PSC, ERC i Junts per Sabadell- i la Crida per Sabadell es va abstenir.