Un 16,2% dels votants decideix el seu vot durant la campanya electoral

Segons el Centre d'Estudis d'Opinió, el 71,3% ja té decidida l'opció, mentre que 5,5% dels catalans decideix la seva opció el mateix dia de les eleccions

per Quico Sallés, Barcelona , 30 de març de 2015 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un home dipositant el seu vot a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya. Foto: Adrià Costa


Les campanyes electorals serveixen. Així es desprèn de l'anàlisi detallada del darrer Baròmetre d'Opinió Política del CEO publicat aquest mes de març. Segons aquesta enquesta sobre 2.000 persones, el 16,2% dels catalans decideix què votar durant la campanya electoral. Ara bé, la gran majoria, el 71,3%, ja té decidit quin partit votarà des d'abans que comenci la campanya electoral.


Però hi ha ciutadans que ho estreben més. Aquest és el cas del 2,6% que prenen la decisió de votar o no el dia abans de les eleccions. La meitat dels qui ho decideixen el mateix dia dels comicis, que són el 5,5%. 

Una dada que contrasta amb els motius que porten els ciutadans a votar. Segons el mateix Baròmetre, el 51% considera que la primera opció és la proposta electoral; en segon terme, la ideologia; en tercer lloc, l'actuació a govern o a l'oposició; després, el propi partit i, en darrera instància, el líder.

 

Arxivat a:
Política, Eleccions, CEO
Participació