Una petició a Change.org exigeix una pediatria «de qualitat i proximitat» als CAP de Sabadell

Carreguen contra "la voluntat" de la Generalitat d'allunyar el servei dels barris

Imatge d'arxiu de l'entrada del CAP Centre
Imatge d'arxiu de l'entrada del CAP Centre | Albert Segura
A.H.
26 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:37h
L'esclat de la pandèmia a Sabadell, el març de 2020, va provocar, entre d'altres mesures, la reorganització de l'atenció primària com, en concret, la pediatria. Pràcticament dos anys després, la plataforma SOS Pediatria Sabadell ha impulsat una petició a Change.org per reclamar aquest servei "de qualitat i proximitat" als CAP de la ciutat.

En l'escrit ha assenyalat que segueixen les visites són "lluny" dels barris i que no es donen cites "per fer les revisions pertinents". A més, "no es cobreixen les baixes i les jubilacions triguen molt" i que si no hi ha professionals es deriva a l'Hospital Parc Taulí, tal com es dona, ha apuntat, en els CAP Centre i CAP La Serra.

La iniciativa ha carregat contra la Generalitat perquè persegueix "la voluntat" de "concentrar lluny" dels barris la pediatria i ha insistit en la necessitat que torni. La plataforma, integrada per famílies afectades, fa pràcticament un any -des d'abril de 2021- que denuncia la situació en aquest àmbit, recalcant que 8 dels 12 centres de la ciutat "no compleix l'òptim de pediatres segons la població adscrita".

Aquesta és una acció més del col·lectiu en les últimes setmanes, ja que el darrer dia de 2021 es van concentrar davant el CAP Sud-Campoamor, en una mobilització impulsada per la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell. Tot plegat, per combatre "una vulneració de drets dels infants" del municipi.