​El fred porta a set persones sense llar al nou alberg de Creu Roja Sabadell

La meitat de la capacitat que va estar actiu durant la matinada de divendres a dissabte

L'atenció d'un membre de l'organització humanitària
L'atenció d'un membre de l'organització humanitària | Creu Roja Sabadell
Y.C.
24 de gener del 2022
Aquest cap de setmana, Creu Roja Sabadell va posar en marxa un nou espai d'acollida per a les persones sense llar de la ciutat. Va ser durant la matinada de divendres a dissabte, des de les 20 hores a les 9, a causa de la caiguda de les temperatures, i que va portar a set persones aquest emplaçament.

Se'ls va oferir ambdós àpats en aquesta franja horària, dutxa, roba neta i l'acompanyament de professionals de l'entitat humanitària. Creu Roja ha assegurat que es va desenvolupar el servei sense cap incidència i que tornarà a oferir-se el recurs "si es tornés a arribar a una situació de màxima alerta", ja que ve condicionat per l'Operació Fred de l'Ajuntament de Sabadell.

Les dades aportades pel Servei Meteorològic de Catalunya van establir que en aquests dies la cocapital vallesana entraria en fase d'alerta i el consistori va donar llum verda aquest recurs. Va ser la primera vegada aquest hivern i van estar en un emplaçament cedit per la Companyia Aigües de Sabadell (CASSA), amb capacitat per a 15 llits i una àrea per sopar i esmorzar, a més de la zona d'higiene personal.

L'organització ha recordat que estan activades les Unitats d'Emergències Social (UES) que, en la situació pre-alerta en marxa des del passat 14 de gener, que es passegen pel municipi repartint menjar, beguda calenta i roba d'abric. Prèviament, s'han encarregat d'anar a les zones on s'instal·len aquestes persones per informar-los del servei.