Comencen els treballs per restaurar les façanes de l'Ajuntament de Sabadell i estiguin enllestides per celebrar Nadal

Costaran 562.000 euros i feia més de 30 anys que s'actuava de forma integral a l'edifici

Ajuntament de Sabadell.
Ajuntament de Sabadell. | Gala Espín
A.H.
22 de gener del 2022
Actualitzat el 24 de gener a les 10:39h
La darrera setmana de gener començaran les obres per restaurar les façanes de l'Ajuntament de Sabadell i s'espera que estiguin acabades abans del mes de novembre, per tal que puguin formar part dels actes de Nadal, ja que els dos últims anys l'edifici ha guanyat protagonisme, on especialment la plaça Doctor Robert ha estrenat el calendari advent.

Els treballs, acordats dur a terme a l'estiu, tindran un cost de 562.054,49 euros i s'allargaran durant uns set mesos, s'actuarà a les quatre façanes, les que donen a la plaça Sant Roc, carrer del Sol, Racó del Campanar i a la plaça Doctor Robert, també es milloraran els porticons de fusta i les reixes, entre d'altres.

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha garantit que es respectarà el valor històric i patrimonial de l'immoble i ha explicitat que es faran "diferents proves de color", però ha apuntat que tendirà al gris, perquè quedi integrat a l'entorn. Una línia que també es persegueix amb la il·luminació instal·lada el passat mes de setembre, "entrant en harmonia amb les fonts de la plaça Sant Roc" i les que s'han plantejat al futur Passeig de la Plaça Major.

Farrés ha dit que la voluntat és que l'edifici consistorial "tingui la dignitat que es mereix" i ha precisat que des de 1985 no es feia una intervenció integral.