S'activa l'alberg per a persones sense llar per la caiguda de les temperatures

És la primera vegada que es posa en funcionament aquest hivern, en un nou emplaçament cedit per CASSA

imatge d'arxiu de membres de la Creu Roja de Sabadell treballant a la nit
imatge d'arxiu de membres de la Creu Roja de Sabadell treballant a la nit | Lluís Vilaró
A.H.
20 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:27h
A partir d’aquest divendres es posarà en marxa el nou espai d’acollida per a les persones sense llar davant la previsió de la caiguda de les temperatures, especialment el cap de setmana. Es tracta d’un espai cedit per la Companyia Aigües de Sabadell (CASSA), amb 15 llits i que estarà obert des de les vuit del vespre fins a les nou del matí de dissabte.

És la primera vegada que es posa en funcionament aquest servei, que gestiona Creu Roja Sabadell, d’acord amb l’activació de l’Operació Fred de l’Ajuntament. A més d’acollida, també s’oferirà sopar i esmorzar, dutxes, roba neta i acompanyament dels professionals de l’entitat humanitària.

Aquest recurs per a les persones que viuen al carrer es mantindrà mentre estigui l’Opera Fred activada i va adreçat aquest col·lectiu, el qual la majoria de les persones han estat prèviament detectades pel servei de sensellarisme de Creu Roja, els serveis d’exclusió residencial del consistori i d’altres entitats de la Taula de Sensellarisme de Sabadell.

En el cas que s’ocupessin totes les places, l’organització compta amb recursos residencials, gràcies a l’entitat sense ànim de lucre Ningú Sense Sostre, així com hi ha la possibilitat d’anar a pensions -tenen prioritat les dones- i altres establiments hotelers de la localitat i el Centre d’Emergències.

La UES ja surt a les nits
Membres de Creu Roja, des del passat 14 de gener -moment de la fase pre-alerta de l’Operació Fred-, es passegen per la nit pel municipi per informar aquestes persones d’aquest servei. Són les Unitats d’Emergències Social (UES) que també reparteixen menjar, begudes calentes i roba d’abric. Tot i així, han demanat la col·laboració ciutadana per si saben o coneixen que hi hagi persones dormint al ras i ho notifiquin a la Policia Municipal.