​L'Amanidor, el nou projecte d'inserció laboral de la Fundació CIPO

És un servei de cafeteria-menjador, ubicat al Casal Cívic Sabadell-Creu de Barberà

Casal Civic Sabadell-Creu de Barberà, equipament on s'ubicarà el nou servei de restauració del CIPO
Casal Civic Sabadell-Creu de Barberà, equipament on s'ubicarà el nou servei de restauració del CIPO | CIPO
Y.C.
21 de gener del 2022
A partir del mes de febrer, la Fundació CIPO posarà en marxa una cafeteria-menjador dins del Casal Cívic Sabadell - Creu de Barberà. La cooperativa sense afany de lucre ha signat un conveni amb l'Escola d'Educació Especial Xaloc per tal d'impulsar un espai comunitari i una major inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i d'aquelles que s'estan formant en el sector de l'hostaleria.

L'Amanidor és el nom amb el qual s'ha batejat l'equipament i oferirà una cuina equilibrada  a preus assequibles, tant per a les persones usuàries com per al públic en general. A més, s'ampliarà l'agenda d'activitats que es duen a terme actualment i es preveu donar lloc a un servei de càtering més endavant.

El nou espai gastronòmic serà atès pels alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'Hoteleria de l'EEE Xaloc, amb la supervisió d'un cap de cuina i un altre de sala i, a mesura que creixi el servei, s'anirà obrint la possibilitat a la incorporació del jovent amb discapacitat. D'aquesta manera, CIPO ampliarà els serveis del seu Centre Especial de Treball i Xaloc ofereix al seu alumnat una localitat per fer les pràctiques formatives i la possibilitat de sortida laboral.

Aquest nou model de funcionament de les cafeteries i menjadors dels casals cívics ja havia estat impulsat per la Generalitat de Catalunya en altres equipaments des del 2019. La proposta a Sabadell es va poder fer possible a finals de l'any passat amb l'autorització de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials per a l'ús dels espais com a eines d'integració comunitària i inserció laboral.