Les famílies de Sabadell que s'acullen al bo social pugen un 10% el 2021

Un 40% són d'un perfil vulnerable sever

Amb aquest programa també es vol actuar en la pobresa energètica a les llars més vulnerables.
Amb aquest programa també es vol actuar en la pobresa energètica a les llars més vulnerables. | @diputaciogirona.
Y.C.
20 de gener del 2022
El 2021 s'ha tancat amb un 10% més de famílies de Sabadell que s'han acollit al bo social, un important descompte -regulat pel Govern espanyol- a la factura de la llum. El seu objectiu és protegir les llars de persones en situació de vulnerabilitat, pensionistes, famílies nombroses i afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19.

Enguany, aquest creixement ha situat que a la capital vallesana hi hagi un total de 2.887 famílies adherides aquesta ajuda. D'aquestes, un 40% són vulnerables severes i el 60% restant vulnerables. Pràcticament la meitat, un 49%, ho han rebut per ser vulnerables segons criteris de renda i un 45% per ser família nombrosa. Un 5%, per ser pensionista i un 1% relacionada amb el coronavirus.  

Aquest 2022, el 39% de les assignacions a la localitat vallesana han estat renovacions i l'altre 61% l'arribada de noves sol·licituds. Endesa ha recordat que s'ha de canviar cada dos anys -excepte les famílies nombroses- per així verificar que es continuen complint els requisits necessaris. Les peticions s'han de presentar al llarg del primer trimestre d'aquest any.

A la demarcació de Barcelona ja són més de 68.400 famílies que estan acollides al bo social. Tal com ho constaten les últimes dades de la companyia, l'increment respecte a l'any anterior (2020) ha estat de l'11%, és a dir 6.680 clients més s'han volgut beneficiar de la subvenció. El 59% de les assignacions han estat renovacions i el 41% noves sol·licituds.

A més, d'aquest total, un 44%, gairebé 29.800 famílies, han estat considerades de vulnerabilitat severa. Aquestes, ateses pels Serveis Socials de l'administració, obtenen un descompte important de la factura -un 70%- i, en alguns casos, no es fan càrrec d'ella; a condició que l'administraió financi com a mínim un 50% de l'import. D'aquesta manera, les famílies que poden trobar-se en risc d'exclusió social no contrauen cap deute sobre la factura i no se'ls interromp el subministrament elèctric. Aquest descompte serà vigent fins al 30 d'abril de 2022, després passarà a ser del 40%.