Arrenquen les obres del «Passeig definitiu»

Es faran en tres fases i els treballs s'allargaran nou mesos

L'aspecte actual del Passeig
L'aspecte actual del Passeig | ACN
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 15:51h

Aquest dimarts han començat les obres que han d'esdevenir el "Passeig definitiu", tal com va batejar-lo l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en la presentació del projecte, feta el passat mes de juliol. Uns treballs que s'allargaran durant nou mesos i que suposarà transformar aquest eix central de la ciutat.

Es farà en tres fases, començant per la zona nord (confluència amb el Passeig Manresa) i les altres dues que consistiran en la instal·lació de parterres, mobiliari urbà i arbrat al llarg del Passeig, fins a tocar de la plaça Doctor Robert. "Hem volgut fer per parts i no tenir el passeig tallat, garantint el pas d'autobusos i fent que les voreres dels comerços siguin transitables en tot moment", ha assenyalat Farrés.
 
Es col·locaran 72 brolladors d'aigua, en disposició lineal, i una vintena de nous arbres. A la zona superior hi haurà un element decoratiu amb una cortina d'aigua, on es podran projectar imatges i missatges i amb llum i so al terra que pot servir per commemorar dates simbòliques, com ara, dies internacionals, entre d'altres. De fet, una major presència de l'aigua és una de les novetats respecte a l'anterior disseny, d'octubre de 2020.

En total es destinarà 1,2 milions d'euros perquè suposarà guanyar gairebé 600 metres quadrats de zona verda. En paral·lel, aquestes intervencions coincidiran amb la connexió dels aparcaments d'aquest cèntric espai de la ciutat, després que l'Ajuntament hagi acordat el rescat de la concessionària Saba per 1,3 milions d'euros.

Els comerciants, satisfets
Els comerciants han estat crítics en les dues dècades que han marcat la provisionalitat el Passeig de la Plaça Major, una impressió que ara ha virat: "És poc temps si ho comparem amb els 20 anys anteriors, hi haurà obres però ja s'haurà acabat, seran les últimes, per deixar l'espai en condicions i perquè tothom el gaudeixi", ha explicat el president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta.