El consultori del Poblenou obrirà de dilluns a divendres al febrer

Comptarà amb professionals d’infermeria, un de medicina de família i administratius

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou | Google Maps
17 de gener del 2022
Actualitzat a les 18:48h
Nou episodi en la recuperació del servei del consultori del Poblenou -va tancar el març de 2020 per l'esclat de la Covid-. El Departament de Salut ha anunciat que, a partir de febrer, reobrirà de dilluns a divendres, amb horari de 8 a 13 hores. S'amplia així dos dies més que ofereix en l'actualitat i que es va implantar al maig.

Comptarà amb professionals d’infermeria; un de medicina de família, que estarà un cop a la setmana, i administratius per fer l’atenció de malalts crònics i amb problemes de mobilitat amb cita prèvia. Tot i així, Salut ha matisat que "perquè això sigui possible caldrà que disminueixi la incidència" del coronavirus i es recuperi el personal que en aquests moments està de baixa.

D'altra banda, es reforçarà l’atenció domiciliària i l'atenció aguda i espontània es mantindrà al CAP La Serra perquè les condicions actuals del consultori del Poblenou no permeten un doble circuit Covid i no Covid, amb la voluntat de garantir la seguretat de treballadors i usuaris.

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha afirmat que l'ampliació de dies “és un primer pas" davant les reivindicacions veïnals i del consistori i suposarà "més serveis dels que hem tingut durant tota la pandèmia”. També ha assenyalat que “continuarem treballant amb la Generalitat perquè el consultori pugui comptar amb metge o metgessa al més aviat possible”.

Satisfacció vs "triomfalisme"
L'anunci de Salut ha tingut opinions oposades d'ERC i Cs. Mentre el portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha manifestat la "satisfacció" per la mesura i ha recordat que compleix amb els "compromisos" que va adquirir l'anterior consellera Alba Vergés i continuada per l'actual titular, Josep Maria Argimon. Ha expressat la voluntat que acabi obrint com abans de la Covid-19.

Per la seva part, el regidor de la formació taronja, José Luis Fernández, ha carregat pel "to triomfalista" de Farrés i que l'èxit rau en "recuperar el servei complet, com abans de la pandèmia, amb infermeria però també amb metge". Ha apuntat que al barri hi ha 1.800 veïns adscrits al consultori "complint amb les ràtios de metge per habitants del CatSalut que demana un per cada 1.700".