tradició

VÍDEO La festa de Sant Antoni Abat sense la tradicional Passada

Petita desfilada d'animals pels carrers del centre de Sabadell fins a la plaça Taulí, on s'ha fet la benedicció

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 10:43 |
Petit comitè d'animals desfilant pel Passeig de la Plaça Major | Albert Hernàndez
Aquest 2022 ha tornat una de les festes més tradicionals de principis d'any, no només de Sabadell d'arreu de Catalunya i l'Estat: Sant Antoni Abat. Ho fa, però, sense la clàssica Passada. S'ha dut a terme aquest dilluns i una petita comitiva ha desfilat per carrers de la ciutiat.
  La decisió de cancel·lar la Passada ha estat presa per les dues colles organitzadores de la clàssica festivitat sabadellenca, la Germandat Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova, conjuntament amb l'Ajuntament de Sabadell.

Tot i així, s'han mantingut les activitats proposades per aquestes colles, que s'han previst per al llarg del mati. La festivitat ha començat amb la celebració del típic esmorzar dels socis de les penyes a casa dels Abanderats i, tot seguit, s'ha fet la benedicció dels animals a la plaça del Taulí, que –com cada any- serà oberta al públic. Posteriorment, les colles s'han dividit i han anat als seus respectius oficis religiosos.


Per segon any consecutiu, no hi haurà Passada, tal com es va fer el 2020. En un missatge a les xarxes socials, la Colla Vella va admetre que "amb molta pena" se suprimia aquesta activitat tan típica de la festivitat de Sant Antoni Abat.

 

Participació