​Sabadell ofereix més sessions d'acollida per a persones nouvingudes

Tornen les jornades informatives de l'Ajuntament sobre els serveis i recursos de la ciutat

Les sessions es fan de forma periòdica matí i tarda.
Les sessions es fan de forma periòdica matí i tarda. | Arxiu
Y.C.
14 de gener del 2022
El programa d'acollida municipal ha organitzat per aquest 2022 un total de 74 sessions per a persones nouvingudes a Sabadell. L'objectiu de l'Ajuntament és potenciar una major autonomia i fomentar la igualtat d'oportunitats entre tots els ciutadans. A més, s'imparteixen tallers sobre el coneixement de la societat catalana, d'apropament al món laboral i d'aprenentatge de català.

En una primera presa de contacte, es dona la benvinguda a les persones recentment empadronades a la ciutat i se les informa sobre els serveis i recursos principals d'aquesta. A continuació són convocades a una entrevista individual per orientar sobre els requisits per obtenir el certificat final d'acollida expedit per la Generalitat de Catalunya i altres serveis i formacions.

Cal recordar que l'any2021 es van portar a terme un total de 71 sessions d'acollida i es va aconseguir una participació de 600 persones nouvingudes. La tinenta d'alcaldessa, Marta Morell, comenta la necessitat d'aquestes accions, "crec que la nostra implicació com a administració local, en l'àmbit de l'acollida, és clau per facilitar la integració a la ciutat".

Les sessions –a les quals els nouvinguts acudeixen convidats pel Servei d'Atenció Ciutadana- es fan de forma periòdica, en horari de matí i tarda a alguns dels equipaments sabadellencs (centre cívic de Can Rull, Ca n'Oriac, Casal Pere Quart, Torre-romeu i la Creu de Barberà).