​Tot a punt per renovar la plaça de la Fuensanta de Sabadell

Les obres començaran la setmana vinent i s'allargaran set mesos

La plaça de la Fonsanta actualment
La plaça de la Fonsanta actualment | GSV
Y.C.
13 de gener del 2022
Actualitzat a les 11:45h
La setmana vinent s'inicien les obres per renovar la plaça de la Fuensanta, situada a la zona nord de Sabadell. El projecte –amb un pressupost de 272.000 euros i un termini d'execució de set mesos- pretén convertir la zona en un nou espai d'estada i centralitat al barri de Ca n'Oriac.

Amb aquesta reforma es guanyaran 1.400 m² d'espai per als vianants, ja que la zona que fins ara ocupaven els dos carrils de circulació de vehicles quedarà integrada a la mateixa plaça. L'emplaçament s'habilitarà a un sol nivell i renovarà la pavimentació i el mobiliari urbà amb la incorporació de parterres triangulars, arbres nous i vegetació.

La nova zona quedarà limitada al trànsit rodat, garantint l'accés exclusivament als ciutadans que disposin d'aparcaments particulars. Per minimitzar la pèrdua de places d'estacionament al barri, la via del carrer de la Mola passarà a ser de sentit únic –en direcció de sortida-, fet que suposa guanyar una línia d'aparcament en semibateria.

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha exalçat la labor de l'Ajuntament: "continuem avançant en la millora de l'espai públic, actuant a tots els barris, de nord a sud i d'est a oest". El projecte de reforma s'emmarca dins el programa Fem Barri, que treballa en una millora de l'espai públic sabadellenc i dins Sabadell Més Verda, una estratègia que busca naturalitzar els espais urbans.