Llum verda per a la construcció d'habitatge protegit a La Roureda

El projecte ordena un espai de 30.000 m2 per la construcció d'habitatges protegits i espais verds

 El pla comprèn 30.000 m2 de superfície i també inclou la construcció d'un complex de gent gran
El pla comprèn 30.000 m2 de superfície i també inclou la construcció d'un complex de gent gran | Aj. de Sabadell
Sergi Baixas / Anna Mira
11 de gener del 2022
Actualitzat el 17 de gener a les 18:59h
El ple municipal de Sabadell ha tirat endavant l'aprovació provisional del Pla de Millora Urbana de La Roureda que ordena més de 30.000 m2 del nord de Sabadell. Un document que estableix les previsions per a la construcció d'habitatges protegits, espais verds i el nou complex de gent gran de la ciutat. 

Aquest dimarts -durant el primer ple ordinari de l'any- s'ha debatut el projecte que ha obtingut el suport de tots els partits (PSC, Junts, ERC i la Crida) i l'abstenció de Cs. El partit taronja ha criticat la falta d'aparcament que hi haurà una vegada es desenvolupi la zona tot i que els edificis residencials comptaran amb aparcaments soterrats.

La resta de partits a l'oposició han celebrat el pas endavant per un desenvolupament que han qualificat de "necessari" pel conjunt de la ciutadania. El pressupost de la promoció és de 27,8 milions d'euros que s'anirà pagant per "fases" durant els pròxims anys. 

Fa uns dies en roda de premsa, el regidor d'Habitatge Eloi Cortés ha explicat que al futur Complex Roureda -situat al terreny ubicat entre la sortida de la Ronda Oest (C-58) i els carrers de Costabona, d'Àger i de Rialb- s'hi construiran un centenar d'habitatges per a lloguer d'entre una i dues habitacions amb zones per a relacionar-se i per fer-hi activitats. En el mateix centre també s'habilitarà una oficina de serveis municipals i espais per a entitats i comerços de la ciutat. L'accés serà de prioritat per a vianants amb plataforma única. 

Aquest projecte també inclou la construcció de l'edifici Ca n'Ustrell 1 amb 50 pisos de lloguer protegit per a gent gran que donarà resposta a les necessitats del municipi amb una "població cada vegada més envellida". En aquest sentit, el nou complex seguirà el model d'"èxit" que ja funciona als complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central i permetrà "sentar les bases" del terreny per aixecar en un futur més promocions d'HPO que podrien arribar a un màxim de 380 pisos. 

Cortés ha reivindicat que un dels objectius del pla urbanístic és generar nous espais públics amables amb el veïnat i garantir la integració de les noves edificacions en el seu context urbà. D'aquesta manera, exposa, es mantindran les connexions directes amb el rodal de Sabadell i el Parc Agrari. 

Un cop s'aprovi el pla pel ple, el document es remetrà a la Comissió Territorial d'Urbanisme
de l'Arc Metropolità de Barcelona, per a la seva aprovació definitiva. Les obres estan previstes que comencin l'any 2023.