​Així són les noves parades de bus de Cerdanyola

S'han instal·lat al carrer de Santa Marcel·lina, a l'avinguda de Canaletes amb el passeig d'Horta, a l'avinguda de la Primavera amb la plaça Marconi i a l'avinguda de l'Argentina amb la plaça Universal

Nova parada de bus a l'avinguda Argentina – plaça Universal.
Nova parada de bus a l'avinguda Argentina – plaça Universal. | Aj. Cerdanyola
Y.C.
10 de gener del 2022
L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) instal·la a Cerdanyola quatre noves parades d'autobús amb un disseny pensat per a una major versatilitat i sostenibilitat. L'estructura –fabricada en un 95% amb materials reciclats- permet un estalvi del 83%del consum elèctric. El canvi suposa diverses millores estètiques i funcionals respecte als models anteriorment implantats.

Les innovadores marquesines tenen la possibilitat d'adaptar-se a les diferents necessitats de la via pública amb tres modalitats: l'estàndard (4 m x 1,6), l'estreta (4 m x 1,2 m) i la doble (10 m x 1,6 m) i contempla la col·locació del banc a distintes alçades. Amplien, a més, l'espai per a plànols, recorreguts i horaris amb una agudització de les senyalitzacions en les modificacions del servei i contenen una pantalla que comunica el temps d'espera als usuaris, amb major informació, llegibilitat i menor consum.

El confort i l'accessibilitat són uns dels punts forts dels emplaçaments. Faciliten l'accés –sense cap obstacle a la part davantera- i garanteixen la comoditat de les persones usuàries. A més, posseeixen llums LED de baix consum per il·luminar la zona, fet que disminueix l'energia consumida de 300 a 50 W. A la il·luminació s'ha afegit un nou element identificador de la parada -un pictograma del bus que es manté encès durant l'horari de servei- situat sobre la coberta perquè la ciutadania pugui detectar de lluny la ubicació.

Les noves parades de bus se situen al carrer de Santa Marcel·lina, a l'avinguda de Canaletes amb el passeig d'Horta, a l'avinguda de la Primavera amb la plaça Marconi i a l'avinguda de l'Argentina amb la plaça Universal.