Subministrament

Sabadell rebrà 1,7 milions per millorar la xarxa de l'aigua

Es tracta d'una línia de subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua que permetran impulsar diversos projectes a favor del cicle d'aquesta matèria primera

per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 5 de gener de 2022 a les 14:28 |
Imatge d'arxiu d'aigua de l'aixeta | Cedida

L'Ajuntament de Sabadell ha iniciat els tràmits per acceptar diverses subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que permetran millorar la xarxa de l'aigua a la ciutat. Es tracten de tres projectes valorats en 1,7 milions d'euros que s'executaran durant els pròxims quatre anys per Aigües Sabadell emmarcats dins del programa Biotop. Una iniciativa que té com a objectiu situar el cicle de l'aigua com a motor de transició ecològica, digital i justa. 

Així doncs, en primer lloc es recuperaran captacions per a ús d'aigua potable. En aquesta línia, es canalitzarà l'aigua de la mina i pou del Ripoll i del pou del Parc de Catalunya per tal de portar-la fins al dipòsit de Serra d'en Camaró des d'on serà tractada i convertirà en potable. Aquesta actuació permetrà al municipi incrementar els seus recursos propis, ja que reduirà la compra externa d'aigua potable a la xarxa Aigües Ter-Llobregat. El pressupost total d'aquesta acció és de 898.771,80 euros, i l'ACA en subvencionarà 500.000 euros.


En segon lloc, s'instal·larà un nou sistema de filtratge amb uns canals de detecció òptica de bactèries en aigües regenerades. Més específicament, permetrà detectar in situ la presència d'ous nematode i Escherichia Coli sense la necessitat de transportar les mostres. El
pressupost total destinat a aquesta acció és de 229.208,04 euros i l'ACA en subvencionarà 183.366,43 euros.


Finalment, el tercer i últim projecte subvencionat s'emmarca en la connexió de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sant Pau de Riu-sec amb el dipòsit de Can Gambús per alimentar tota la xarxa no potable de Sabadell. Aquest equipament incorpora tecnologia punta amb bioreactors de membranes que fan possible obtenir una elevada qualitat d'aigua depurada. Aquesta s'aprofita per omplir cisternes de sanitaris, regar zones verdes i netejar els carrers. L'acció costa 1.256.151,54 euros, i l'ACA en subvencionarà 1.000.000 d'euros.


 

Participació