Una nena es trenca la cama després de caure per un forat a l'Ambaixada Reial

L'Ajuntament de Sabadell ha reforçat la seguretat de l'espai que, asseguren, "complia amb la normativa existent"

L'Ambaixador Reial a Casa Duran l'any passat
L'Ambaixador Reial a Casa Duran l'any passat | Juanma Peláez
Sergi Baixas
31 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:14h

Una nena d'un any i mig es va trencar el fèmur aquest dilluns 27 de desembre a les instal·lacions per visitar l'Ambaixador Reial. Segons va poder avançar el Diari de Sabadell, la nena s'hauria entrebancat mentre esperava a la cua per entregar la carta, va caure i va passar pel mig de les baranes del recorregut. Durant la caiguda, la menor es va precipitar per un forat de metre i mig de profunditat de les restes arqueològiques de la Casa Duran.

Els mateixos pares l'haurien tret del forat per traslladar-la ràpidament a l'hospital Parc Taulí. Denuncien que "ningú de l'organització ens va mostrar cap mena d'ajuda i que tot va seguir amb normalitat". Els progenitors alerten que un accident d'aquestes característiques amb un bebè tan petit hagués pogut ser mortal.

L'Ajuntament ha assegurat a NacióSabadell que el consistori es va posar a la disposició de la família per si necessitaven qualsevol cosa. Tot i això, l'administració ha reconegut que "existeix un espai per on un nen petit pot accedir", tot i que volen remarcar que la barana compleix la normativa existent. No obstant això, apunten que "amb el temps, la normativa ha evolucionat i, precisament, la darrera setmana es va aprovar un projecte per reformar aspectes com a aquest".

En aquesta línia, exposen que s'ha reforçat els elements de seguretat de la Casa Duran, com instal·lar una malla de seguretat a les baranes, per no haver d'aturar l'activitat aquests dies i poder aguantar fins que es puguin fer les obres previstes de cara a la primavera.