1 de 10
28 de desembre

VÍDEO | Sabadellencs, a les armes: Terrassa s'«annexiona» la Creu Alta

El Centre d'Estudis Històrics de Terrassa ha començat la reconquesta d'un territori, asseguren, "usurpat"

L'historiador egarenc Domènec Ferran plantant la Creu Gran de Terrassa al barri de la Creu Alta | CEHT
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 28 de desembre de 2021 a les 14:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ultratge! El Centre d'Estudis Històrics de Terrassa (CEHT) ha vingut aquest matí al barri de la Creu Alta de Sabadell per annexionar-lo a la cocapital vallesana. L'historiador egarenc Domènec Ferran, com a Comissionat per la Reconquesta Municipal, ha creuat les fronteres amb la Creu Gran de Terrassa per plantar-la a la plaça de la Creu Alta i recuperar un territori que històricament, assegura, els pertany -part de les terres eren propietat de la parròquia de Sant Vicenç de Jonqueres, agregada al terme de Sant Pere de Terrassa-. 
  "Fa 107 anys que se’ns va arrabassar aquest territori als del barri de Sant Pere de Terrassa. I avui hem vingut a plantar la nostra creu, la Creu Gran. Des d’avui, aquest lloc serà annexe al territori de Terrassa. Acabem així amb la usurpació que ens va fer el cacic Alfons Sala", ha exposat Domènec a través d'un vídeo penjat a les xarxes socials. 

A més, en tota aquesta operació troiana, el CEHT ha volgut "agrair" la tasca de l'Ajuntament de Sabadell i de l'alcaldessa Marta Farrés per "facilitar la cessió" del barri.  

 

Participació