cas Mercuri

SBDLC insta l'Ajuntament que aparti els funcionaris imputats i condemnats pel cas Mercuri

A través d'un comunicat, insten que es reverteixi una situació "absolutament anòmal"

per Albert Hernàndez / Bernat Surroca, Barcelona, Catalunya | 27 de desembre de 2021 a les 17:29 |
Ajuntament de Sabadell. | Gala Espín

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SBDLC) ha demanat a l'Ajuntament que "actuï" en relació als funcionaris imputats i condemnats pel cas Mercuri. A través d'un comunicat, expliquen que s'han adreçat a l'alcaldessa Marta Farrés perquè s'emprenguin les actuacions corresponents sobre Francesc Feliu, Ricard Garrido i Joan Figueras.

Aquests tres noms figuren com a imputats en ferm en l'escrit -peça 28- d'aquest mes d'octubre de la jutgessa instructora del sumari, Rocío Pérez Gómez. En l'apartat de conclusions, la jutgessa desestima els recursos interposats pels mateixos funcionaris i manté la condició d'investigats per haver comès presumptes delictes de prevaricació, tràfic d'influències, infidelitat en la custòdia de documents, revelació de secrets, suborn,, falsedat documental, blanqueig de capitals i frau electoral. Aquests s'haurien comès durant el procés d'adjudicació del contracte del Servei de Neteja i Recollida i Tractament de Residus de Sabadell a favor de SMATSA


No obstant els fets exposats, la plataforma indica que aquests funcionaris han continuat exercint les seves responsabilitats laborals amb tota normalitat. Un fet que consideren "absolutament anòmal per a la credibilitat de l'administració i la confiança en la funció pública". Per tot plegat, insten a l'Ajuntament que "actuï en conseqüència i obri expedients administratius als tres funcionaris i que se'ls separi de les seves actuals responsabilitats laborals com a mesura cautelar". 

Per altra banda, també demanen a l'alcaldessa que doni compliment a la sentència en ferm de 8 d'inhabilitació especial per ocupació o càrrec públic de Josep Miquel Duran, excap de la Policia Municipal de Sabadell. Així doncs, també volen que se l'aparti de la funció pública després d'haver estat sentenciat pels delictes de tràfic d'influència i de prevaricació administrativa per la retirada de multes de l'exalcalde Manel Bustos -també condemnat a presó en la mateixa causa-.


Així doncs, des de SBDLC confien que l'administració local mogui fitxa davant uns funcionaris "que van obrar de manera contrària a la seva condició de funcionaris públics i els interessos de la institució municipal i de la ciutat". 
 

 

Participació