Aprovat l'expedient per convertir Sallarès i Deu en un centre d'innovació

La inversió s'eleva als 4.460.000 euros

El complex fabril, a la cantonada dels carrers Viladomat i Reina Elionor
El complex fabril, a la cantonada dels carrers Viladomat i Reina Elionor | Albert Hernàndez
A.H.
27 de desembre del 2022
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada la setmana passada, ha aprovat l'expedient de contractació de les obres per recuperar al conjunt arquitectònic de Sallarès i Deu i es converteixi en un Centre d'Innovació Social i Tecnològic i comptarà amb una partida de 4.459.178,97 euros.

Les obres s'allargaran 16 mesos i es tracta del sector 1 d'aquesta nau del barri de Gràcia, és a dir, una superfície de 2.079,65 metres quadrats. Els treballs permetran la rehabilitació integral de l'edifici per adaptar-lo als nous requeriments funcionals, normatius i de seguretat, incloent les intervencions necessàries per a la conservació i protecció dels valors protegits de l'antiga indústria.

L'edifici de Sallarès i Deu és un complex industrial de caràcter singular, i que l'Ajuntament de Sabadell va adquirir l'any 2018. Al 2019 es va convocar un concurs de projectes arquitectònics, on va ser escollida la proposta "Intersticis Actius”, de Julià Arquitectes Associats SL. La reforma compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER dins la línia d'actuació Espai d'Innovació per la Cohesió Social.

El conjunt consta com a protegit pel Pla especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PEPBAMAS), i el formen quatre naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de Jacint Verdaguer.