​Així quedarà l'accés a la Casa Duran amb la reforma del pati

Són les obres per a l'oficina de turisme de Sabadell i la seu de la Capital de la Cultura Catalana 2024

La recreació del pati de Casa Duran, vist des del carrer Indústria
La recreació del pati de Casa Duran, vist des del carrer Indústria | Ajuntament de Sabadell
Y.C.
25 de desembre del 2021
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquesta setmana, ha aprovat la reforma de la saboneria i el pati llevant de la Casa Duran, un edifici de la ciutat que en la presentació de l'acord dels pressupostos de 2022 amb Junts per Sabadell es va posar l'accent en el pes que guanyarà.

La saboneria acollirà la futura oficina de Turisme de Sabadell i el pati de llevant serà on s'ubicarà la seu de la Capital de la Cultura Catalana. Per això, es faran aquestes intervencions, amb un pressupost inicial d'aproximadament 130.000 euros, amb un termini d'execució desis mesos.

Els treballs consistiran en obrir el pati -actualment té unes reixes al llarg del carrer Sant Joan- i, d'aquesta manera, guanyar accessibilitat. Es tracta d'una remodelació que prioritza la recuperació d'espais per a vianants i la millora de la mobilitat sostenible. Tot i l'actuació, que part del programa de transformació urbana de l'àmbit Gran Via-Ripoll, es pretén conservar la famosa figuera del pati.

Unes obres que coincideixen amb les que s'estan fent al carrer Indústria, que consisteixen en pacificar el tram entre els carrers Sant Llorenç i Sant Joan. La calçada i la vorera es posaran al mateix nivell i suposarà un benefici per a l'Escola Sagrada Família.