El govern municipal, sobre la presó de Bustos: «Màxim respecte a les decisions judicials»

El consistori és acusació particular en el cas Mercuri

L'exalcalde Manuel Bustos
L'exalcalde Manuel Bustos | Adrià Costa
20 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:19h
El passat dijous es coneixia l'odre da l'Audiència de Barcelona perquè l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ingressés a presó, en el termini d'un mes. El mateix dia va reaccionar l'acusació popular en diverses peces, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, i el cap de setmana ho va fer Bustos. I aquest dilluns ho ha fet el govern municipal, que ha manifestat el "màxim respecte a les decisions judicials".

Així ho ha expressat el regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, que ha subratllat "és una decisió judicial i com no podia ser d'una altra manera la respectem". L'Ajuntament de Sabadell és acusació particular en el cas Mercuri, que el passat 27 de novembre va fer nou anys des de l'entrada d'agents dels Mossos d'Esquadra al consistori.

L'exbatlle ha estat condemnat a tres anys de privació de llibertat per tràfic d'influències per la retirada de dues multes a familiars -corresponent a la peça 30 de la macrocausa-. La sentència, de desembre de 2018, va ser ratificada a principis d'any pel Tribunal Suprem i ara ha dictaminat l'entrada al centre penitenciar que vulgui. Una condemna que prospera, perquè n'acumula una altra -també ferma- pel mateix delicte a l'Ajuntament de Montcada i Reixac el 2012 -peça 5-.

L'exbatlle, tal com va recordar l'auto de l'Audiència, haurà d'afrontar altres processos judicials en marxa, en els quals hi figura com a investigat. Per exemple, la peça 28 -fa referència a la concessió del contracte de recollida de residus i neteja viària a Smatsa- i la 31 -contractacions a dit al Consorci de Residus del Vallès Occidental (CRVC) i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)-.

Tanmateix, enla principal, l'1, que fa referència el pagament de comissions per obtenir adjudicacions d'obra pública, no apareix "ni com a testimoni", tal com va recordar ell mateix en una entrevista a TV Sabadell-Vallès.