Marta Farrés i Pol Gibert, a la nova executiva del PSC

Els dos sabadellencs completen un equip amb presència vallesana

Congrés del PSC.
Congrés del PSC. | PSC
A.H.
20 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:23h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, formen part de la nova executiva del PSC, després de la celebració del congrés extraordinari celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. Farrés ha estat escollida per ser la vicepresidenta secretària nacional d'igualtat i acció social i Gibert segueix al capdavant de la secretaria nacional de treball.

Un nou equip format per 54 persones -27 homes i dones- i que ha passat d'una viceprimera secretària a cinc, amb protagonisme per a figures de l'àmbit municipal. En aquest sentit, a més de Sabadell, també el Vallès Occidental que hi aporta noms, amb l'entrada l’exalcalde de Badia del Vallès, José Luís Jimeno, com a secretari d’organització del PSC; l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, com a secretari de funció pública i l'exregidor de Cerdanyola Víctor Francos com a secretari de política institucional.

Francos va ser tinent d'alcalde en aquest mandat i Illa, quan era ministre de Sanitat, el va incorporar al seu equip. Una relació que va continuar quan va anunciar que seria candidat a la presidència de la Generalitat com a cap de campanya.

“Hem aconseguit una influència com mai a la nova direcció del partit, que ha de servir per traslladar la nostra manera d’entendre la política i posar els problemes dels veïns/es de Sabadell al centre del debat”, ha manifestat Gibert. La cita socialista ha servit perquè Salvador Illa, guanyador de les passades eleccions catalanes, celebrades el 14 de febrer, passi a ser secretari general de la formació, en substitució de Miquel Iceta, que ha passat a ser el president.