Compromís del govern espanyol per construir habitatge públic de lloguer assequible a la segona corona

La ministra Raquel Sánchez participa a la reunió de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, celebrada a Sabadell

La reunió, celebrada al Teatre Principal
La reunió, celebrada al Teatre Principal | Ajuntament de Sabadell / Anna Mas
15 de desembre del 2021
Actualitzat el 16 de desembre a les 15:04h
L'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità -integrada pels municipis de Sabadell, Martorell, Vilafranca del Penedès, Terrassa, Mataró, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Granollers i Mollet del Vallès- ha aconseguit arrencar la promesa del govern espanyol perquè se sumi a un protocol que es tradueixi en la construcció d'habitatge públic de lloguer assequible.

Així ho ha aconseguit, després de reunir-se, aquest dimecres, amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, una cita que ha tingut lloc al Teatre Principal de Sabadell, i que ha comptat amb la presència, entre d'altres, de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Això sí, no n'ha concretat ni la dotació econòmica ni el nombre de nous pisos. "S'han de detectar les necessitats" i també, especialment, es farà en línia amb "la singularitat del territori", ha justificat Sánchez.

Un cop es faci, hi haurà la signatura d'aquest protocol per actuar, tal com s'ha fet amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb 54 milions d'euros per a la construcció de 287 habitatges, i 11 a Barcelona per a 651. Ha apuntat que serien mesures en la línia d'incrementar el parc públic i nous edificis, d'acord amb criteris de sostenibilitat.

L'alcaldessa de Sabadell, i presidenta de l'organisme, Marta Farrés, ha explicat que la trobada ha servit "per posar en valor el que s'està fent", en referència a la feina de les nou localitats, "i la llista del que queda pendent". Ha subratllat que s'ha començat "el camí" en polítiques d'habitatge.