Creu de Sant Jordi

Manuel Heredia rep la Creu de Sant Jordi

L'acte s'ha celebrat, per primera vegada, fora de Barcelona, a la localitat veïna de Barberà

per A.H., Sabadell, Catalunya | 14 de desembre de 2021 a les 09:34 |
Manuel Heredia amb la Creu de Sant Jordi | Generalitat de Catalunya
El president de l'Associació del Poble Gitano, Manuel Heredia, conegut com a Tío Manuel ha rebut, aquest dilluns al vespre, la Creu de Sant Jordi. Heredia, establert des de fa anys a Sabadell, és una de la vintena de personalitats premiades, juntament amb el mateix nombre d'entitats.
  Un reconeixement a més que s'ha celebrat, per primera vegada, fora de Barcelona, i a prop de la capital vallesana, a la localitat veïna de Barberà. Es tracta de la màxima distinció de la Generalitat que ha justificat pel "seu compromís i la seva llarga trajectòria en defensa dels drets i la promoció del poble gitano" a Catalunya, "a través de diverses organitzacions i de múltiples projectes".


Especialment, ha recalcat la feina desenvolupada des dels 80 "ininterrompudament" fins a l'actualitat i ha vetllat "per la igualtat d’oportunitats", així com, "el reconeixement de la cultura i la història del poble gitano".

Heredia forma part d'una llista, en la qual es troba el jugador de bàsquet, recentment retirat, Pau Gasol; la periodista Mònica Terribas; la jugadora Alèxia Putellas, primera futbolista catalana en guanyar la Pilota d'Or, el comunicador Justo Molinero, el dibuixant Francisco Ibáñez i el grup musical Els Pets.

 

Participació