Roc Casagran: «La cultura és una eina de reivindicació social i transformació»

L'escriptor sabadellenc i el músic Cesk Freixas ofereixen un espectacle poèticomusical aquest vespre a la Cava Urpí

Norma Vidal
30 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:51h
Roc Casagran i Cesc Freixas, en una actuació a Sentmenat
Roc Casagran i Cesc Freixas, en una actuació a Sentmenat | Cedida

Quan la poesia i la música s'alineen en una mateixa direcció i són capaces de conjuminar-se com una única veu sorgeix quelcom màgic. Això és el que succeeix en l'espectacle poèticomusical que l'escriptor Roc Casagran i el músic Cesk Freixas ofereixen aquest vespre a les 22:00 hores a la Cava Urpi. La proposta, que ja va passar per aquesta sala fa un any exhaurint entrades, arriba ara amb algunes innovacions en els textos i les cançons que es podran escoltar, però alhora mantenint el mateix fil conductor i preservant peces clàssiques com un poema dedicat a la figura de Lluís Companys. Roc Casagran ha parlat de tot plegat a Nació Sabadell

- Què es podrà veure aquest vespre a la Cava Urpí?

Es tracta d'un espectacle integrat en què la poesia i la cançó es combinen i que parteix de la idea que són cosines germanes. 

- La col·laboració amb Cesk Freixas no és nova. Com va ser per començar a treballar plegats?

Vam veure que els temes que tractaven tenien molt a veure i que podia ser fàcil conjuminar-los. A més, tenim una forma d'entendre la cultura molt semblant, creiem que és una eina de reivindicació social i transformació. Primer vam començar a fer col·laboracions puntuals i després ja vam avançar cap a aquest espectacle que ja vam posar en escena fa un any a la Cava Urpí. 

- Es tracta del mateix muntatge o presenta innovacions?

No és un espectacle tancat. Tot i que hi ha peces que es repeteixen com el poema dedicat a la vida de Lluís Companys i temes clàssics d'en Cesk, ara hi hem incorporat diverses novetats, poemes nous i alguns dels darrers hits del Cesk que no vam posar en escena l'altra vegada. 

- Com bé deia han col·laborat conjuntament en diferents ocasions i vostè participa puntualment en concerts d'en Cesk Freixas. Sense anar més lluny els vam poder veure al Correllengua de Sentmenat la setmana passada. Tot plegat pot conduir a l'enregistrament d'algun treball comú?

No ens tanquem cap porta. Però de moment l'únic que tenim en ment és seguir treballant plegats en el futur i de fet ja tenim algunes idees i projectes de cara l'any vinent. 

- Ens pot avançar quelcom?

Encara està molt verd. Estem centrats en aquest espectacle. 

- I pel que fa a vostè, està treballant en algun treball nou?

Si. Estic escrivint una nova novel·la que serà diferent a la resta perquè també inclourà poemes. Si tot va bé aquesta obra sortirà a la venda per la Diada de Sant Jordi de l'any que ve.