Les obres del Passeig de la Plaça Major començaran el 17 de gener

Acord amb la concessionària de l'aparcament: 1,3 milions d’euros de rescat i licitar les obres el març de 2022

Recreació del futur Passeig
Recreació del futur Passeig | Ajuntament de Sabadell
10 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:53h
Les obres del Passeig de la Plaça Major, presentat el passat mes de juliol, començaran el 17 de gener, segons ha anunciat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, aquest divendres en un acte en el qual ha fet balanç de l'any. Així, es complirà el calendari que va fixar quan va anunciar el "Passeig definitiu", tal com ho va definir.

Per això, ha dit que és “un projecte que ens mereixem molt” i ha emfatitzat que el govern que lidera “no hi ha operacions de fum i complim” i ha rematat, “projectem però sobretot fem realitat”.
 

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés Foto: Juanma Peláez


Una arrencada d'intervencions que es vol fer, en paral·lel, amb la unió de l'aparcament soterrat, entre el Passeig i la plaça Doctor Robert, i per això, s'ha salvat un escull: "s'ha tancat un acord amb la concessionària ", a la qual s'indemnitzarà amb 1.360.000 euros -restaven vuit anys de concessió-, cosa que situa la licitació el març de 2022 i ha estimat que estigui acabat entre finals de 2023 o principis de 2024, "si tot va bé", ha puntualitzat Farrés.

Una operació de 10 milions d'euros
Ha explicitat que l'operació total -cal sumar-hi, entre d'altres conceptes, la compra de l'aparcament a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)- s'ha elevat fins als 10 milions d'euros i que ara s'han de perfilar el plec de clàusules per licitar, "El que vingui que ens pagui" aquest cost, ha manifestat, i "recuperar la inversió".

En aquesta línia, ha condicionat a uns o altres compromisos amb el nou gestor als recursos que arribin dels fons europeus Next Generation, "podríem jugar amb les tarifes" i elements de l'explotació.

Dues acceptacions
Precisament, d'aquests diners que han d'arribar d'Europa, Farrés ha informat que dos dels projectes presentats per l'Ajuntament de Sabadell, relacionats amb la mobilitat, "han passat el tall", és a dir, han acceptat les sol·licituds provisionalment i s'espera que al febrer es conegui quina serà la quantitat.