La primera escola de controladors aeris de Catalunya s’instal·la a l’aeroport de Sabadell

Hi ha una desena d'alumnes i hi haurà dues promocions anuals

L'aeroport de Sabadell
L'aeroport de Sabadell | Juanma Peláez
10 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:32h
L’escola de controladors aeris SkyWAY s’ha instal·lat a l’aeroport de Sabadell. De fet, des del passat 29 de novembre ja han començat els cursos. Es tracta de la primera en territori català, tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés, aquest divendres en un acte, celebrat al centre formació Cal Molins, en el qual ha fet el balanç de l’any.

“Un regal de Nadal”, ha admès Farrés. SkyWAY, l'escola de formació en aquest camp de la companyia FerroNATS -va aterrar a l'Estat el 2018- oferirà dues promocions anuals i han arrencat una desena d'alumnes. Rebran 400 hores de formació, 90 de les quals al simulador d'aeródrom. Està previst que al juny, aquests estudiants obtinguin la llicència per exercir a les torres de control de FerroNATS o dels operadors, tant públics com privats.
 

L'alcaldessa, Marta Farrés, durant la compareixença amb els periodistes Foto: Juanma Peláez


Això farà, tal com ha remarcat l'alcaldessa, que a la instal·lació aeroportuària hi hagi 11 escoles de formació i s’arribi a més d’un miler d’alumnes, amb ensenyaments en tripulació de cabina i pilotatge, entre d'altres.

Farrés ha refermat l’aposta que havia fet per aquesta infraestructura, “sabíem que no agradaria tothom” i ha afegit, “volíem que passessin coses interessants”, en referència al HUB Aeronàutic i el Portal Sud. A més, ha recordat, que "malgrat les dificultats" per l'esclat de la pandèmia i els seus efectes, "la ciutat no s'ha aturat".