Sabadell condemna l'atac a casa del rector de la UAB

Insta el Govern i el Parlament, entre d'altres, que també facin el mateix

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Gala Espín
A.H.
09 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:53h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell, celebrada aquest dijous, ha condemnat l'atac que ha patit el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a casa seva, on un grup anomenat Acció per la Independència (AxI) ha pintat insults i amenaces a la façana del seu domicili, i oferir-li tot el suport.

Una moció que ha presentat el PSC i que ha comptat amb el suport de la resta de formacions -ERC, Junts per Sabadell i Cs- i l'abstenció de la Crida per Sabadell. El text ha assenyalat que "la discrepància es pot expressar a través de múltiples mitjans però mai en forma d’assenyalaments o amenaces".

Ha posat l'accent en que "la llibertat mai es pot confondre amb l’assetjament o la intimidació" amb persones que no comparteixen els mateixos ideals i fer-ho "constitueix un greu atac a la llibertat". El text ha continuat que "com a demòcrates no podem restar impassibles" i ha fet èmfasi en denunciar-ho i condemnar-ho: "Aquestes actituds mai poden trobar complicitats que, a través del suport explícit o el silenci, puguin afavorir que s’estenguin o reprodueixin".

En aquest sentit, ha instat la Generalitat, el Parlament, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) que facin arribar la moció a la resta d'administracions locals del país perquè se sumin aquesta condemna.