La UAB, sobre l'atac al domicili del rector: «El campus és objecte d’una confrontació d’interessos polítics aliens a la universitat»

Condemna les pintades perquè s'ha passat de l'àmbit professional al personal

Les pintades al domicili del rector de la UAB
Les pintades al domicili del rector de la UAB | ACN
A.H.
09 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:02h
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha reaccionat a les pintades que han aparegut al domicili del rector, Javier Lafuente, que un grup, anomenat Acció per la Independència (AxI), ha reivindicat: "El campus és objecte d'una confrontació d'interessos polítics aliens a la universitat".

Ha expressat, en un comunicat, "la ferma repulsa" per l'atac a l'habitatge de Lafuente, cosa que suposa, ha continuat, passar de l'àmbit professional al familiar. I especialment, tal com ha recordat, per un acte causant de les amenaces, en referència el que va muntar S'ha Acabat a la plaça Cívica el passat 25 de novembre, d'un col·lectiu “inclòs al Registre d'Entitats de la Universitat, ja que compleix els requisits per formar-ne part”.

Així mateix, ha subratllat que la UAB "no té competència en ordre públic" i que, per tant, tampoc no pot autoritzar "l'entrada al campus de les forces de seguretat, que són les que dissenyen els operatius i defineixen les intervencions", d'acord amb els seus criteris professionals, ha afegit.

La UAB ha recalcat que “tenim el compromís, recollit als nostres estatuts i en la nostra tradició històrica, de vetllar pels valors democràtics, els drets fonamentals i les llibertats en la construcció del nostre país".