​Cerdanyola crea el primer festival de literatura i ciència

Comptarà amb la participació d'escriptors, investigadors i periodistes científics

L'alcalde, Carlos Cordón, presentant el nou certamen
L'alcalde, Carlos Cordón, presentant el nou certamen | Aj. Cerdanyola
Y.C.
12 de desembre del 2021
L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha creat el Festival Literari LiteLab, un esdeveniment que referma el seu idil·li per la literatura i la ciència. Serà la primera convocatòria que fa la ciutat entorn aquestes branques i es preveu que s'iniciarà el novembre de 2022, durant la Setmana de la Ciència

La proposta del consistori és la d'aconseguir apropar la ciutadania cerdanyolenca a la investigació i l'art d'escriure i aconseguir així un diàleg entre ambdues. Per aquest motiu, s'executaran activitats diverses amb taules rodones, espectacles i accions escèniques, musicals o arts visuals. Els actes, adreçats a tots els públics, comptaran també amb exposicions, cinema, tallers itineraris i visites guiades.

Participaran escriptors catalans i nacionals, periodistes científics, investigadors i professionals de l'àmbit, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Sincrotró Alba i el Parc Tecnològic del Vallès. Els experts portaran a terme propostes per reflexionar, conèixer avenços i donar lloc a totes les disciplines dins la literatura i la ciència com són l'art, la sociologia, la política, la igualtat de gènere o la sostenibilitat del planeta.

A més, l'esdeveniment permetrà descobrir la biodiversitat d'espais interiors i les dinàmiques dels equipaments i institucions implicats. El Festival Literari LiteLab s'ha plantejat com un certamen perquè participi la comunitat científica, el món empresarial, les institucions públiques i els agents privats "en la recerca del coneixement i respostes als grans reptes del segle XXI".