Jordi Savall completa el cicle de simfonies de Beethoven al Liceu

Dirigeix les simfonies 8 i 9 amb Le Concert des Nations i La Capella Nacional que assaja a Cardona

L'assaig de Savall a Cardona
L'assaig de Savall a Cardona | Juanma Peláez
A.H.
08 de desembre del 2021
Le Concert des Nations dirigit per Jordi Savall interpretarà el 15 de desembre les simfonies 8 i 9 de Beethoven al Gran Teatre del Liceu, juntament amb La Capella Nacional de Catalunya, Sara Gouzy, Laila Salome Fischer, Mingjie Lei i Manuel Walser. Una funció que ha assajat abans a Cardona, d'on és fill adoptiu, i hi ha estat una de les càmeres de NacióDigital.

Són composicions de les simfonies amb plantejaments nous, trencant els models establerts fins llavors i amb partitures "difícils", tal com va admetre l'artista en la presentació de l'espectacle al Liceu, i seguint l'obra del compositor alemany que, al seu parer, no segueix la tradició de Joseph Haydn i Mozart.

El cicle de les simfonies va iniciar-se el 2010 i culmina a Barcelona amb la presentació, coincidint amb el concert, del nou cor professional de La Capella Nacional de Catalunya, que es va estrenar en l'enregistrament de la 9a de Beethoven el setembre passat.

Aquesta sèrie de funcions, sota la batuta de Savall, que commemora el 250 aniversari del naixement de Beethoven, ja ha visitat les sales més importants d'Europa, i amb aquesta cita al Liceu completa les simfonies de Barcelona (les set anteriors han estat interpretades en concerts de L'Auditori entre 2019 i 2021).