Sant Quirze, sobre els incidents al Waka: «Estem cansats de ser el centre d’atenció»

El consistori insta els Mossos d'Esquadra i la Generalitat a actuar "per acabar" amb la situació

La discoteca Waka Sabadell, en terrenys de Sant Quirze
La discoteca Waka Sabadell, en terrenys de Sant Quirze | Norma Vidal
Albert Hernàndez
05 de desembre del 2021
Actualitzat el 07 de desembre a les 10:37h
L'Ajuntament de Sant Quirze ha reaccionat als aldarulls que s'han produït aquesta passada matinada al Waka Sabadell i, en un comunicat, ha expressat "el cansament de ser el centre d’atenció per totes les derivades que comporta l’oci nocturn" al poble. Ha instat els Mossos d'Esquadra i la Generalitat a actuar "per acabar" amb la situació.

El consistori ha qualificat "d'inabastable contenir o controlar les grans aglomeracions que provoquen, així com les situacions habituals de desordres públics que acompanyen aquests ambients" i ha insistit en un posicionament "contundent" tant a la policia catalana com a la competent en matèria d’espectacles i activitats recreatives i a la de drets social i contra la discriminació.

Ha recordat que des l'administració local s'han impulsat mesures, com ser acusació particular en la denúncia d'una agressió a un jovea les portes del local fa unes setmanes, i que "està fent tot el que està en el nostre abast per posar ordre a una situació que, per escala i competències no li pertocaria".

A més, ha apuntat que l'Ajuntament de Sant Quirze ha aprovat una modificació del planejament "per evitar més espais d’oci i recreatius d’aquesta índole es puguin assentar al poble" i ha subratllat que s'ha fet arran que Sabadell tanqués la coneguda Zona Hermètica el 2018.

Interior obre un expedient informatiu
Després que l'Ajuntament de Sant Quirze fes pública aquesta queixa, el Departament d'Interior ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu a través de la Direcció General d'Administració de Seguretat (DGAS) i la convocatòria d'una junta de seguretat local amb la localitat. I ha reclamat al municipi vallesà que també faci el mateix i prengui les "mesures necessàries" per evitar que es reprodueixin els disturbis.