La patronal de l'oci nocturn planteja a les discoteques vallesanes amb episodis violents modificar la seguretat

Posa sobre la taula la proposta de crear un distintiu internacional que garantís una formació específica

L'aspecte d'un local en temps de pandèmia
L'aspecte d'un local en temps de pandèmia | ACN
A.H.
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:47h
La patronal de l'oci nocturn, Fecasarm, ha plantejat a les discoteques del Vallès Occidental amb episodis violents que modifiqui els protocols del personal de seguretat i és que l'organització ha manifestat la seva preocupació per l'augment d'aquests fets en les últimes setmanes.

Per això, ha demanat "implementar diferents mesures de seguretat addicionals a les ja existents" i ha ofert una companyia "experta", ha destacat, en aquest àmbit per assessorar als locals afectats amb la voluntat que es reforci el missatge de "tolerància zero" envers la violència i la comunicació amb el client, amb un detall dels passos a seguir en cada zona i moment quan es produeixi un incident.

En aquest sentit, ha assenyalat que també s'obri una investigació interna quan es produeixi alguna agressió i "substitueixin el personal"que s'hi hagi pogut veure implicat mentre s'analitzi. A més, ha suggerit crear "la figura del director de seguretat", perquè "supervisi les actuacions" que es produeixin i tingui "l'última paraula" i serveixi de pont amb les cossos policials. Precisament, sobre aquests, Fecasarm ha apuntat a les administracions  "més presència" al voltant de les discoteques, on moltes vegades es practiquen botellots, ha recordat.

Així mateix, i en la línia de garantir un bon servei, ha ideat la implantació del distintiu internacional de seguretatInternational Nightlife Safety Certified (INSC), a càrrec de l'Associació Internacional d'Oci Nocturn i de la qual la Fecasarm n'és membre. Suposaria "una formació específica en matèria de seguretat" a la plantilla "per detectar i prevenir de manera anticipada possibles conductes il·legals". Ha enumerat mesures com detectors de metalls als accessos i càmeres de videovigilància i alcoholímetre, un protocol per evitar les agressions sexuals, entre d'altres.

35678