oci nocturn

La patronal de l'oci nocturn planteja a les discoteques vallesanes amb episodis violents modificar la seguretat

Posa sobre la taula la proposta de crear un distintiu internacional que garantís una formació específica

per A.H., Sabadell, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 12:42 |
L'aspecte d'un local en temps de pandèmia | ACN
La patronal de l'oci nocturn, Fecasarm, ha plantejat a les discoteques del Vallès Occidental amb episodis violents que modifiqui els protocols del personal de seguretat i és que l'organització ha manifestat la seva preocupació per l'augment d'aquests fets en les últimes setmanes.

Per això, ha demanat "implementar diferents mesures de seguretat addicionals a les ja existents" i ha ofert una companyia "experta", ha destacat, en aquest àmbit per assessorar als locals afectats amb la voluntat que es reforci el missatge de "tolerància zero" envers la violència i la comunicació amb el client, amb un detall dels passos a seguir en cada zona i moment quan es produeixi un incident.


En aquest sentit, ha assenyalat que també s'obri una investigació interna quan es produeixi alguna agressió i "substitueixin el personal"que s'hi hagi pogut veure implicat mentre s'analitzi. A més, ha suggerit crear "la figura del director de seguretat", perquè "supervisi les actuacions" que es produeixin i tingui "l'última paraula" i serveixi de pont amb les cossos policials. Precisament, sobre aquests, Fecasarm ha apuntat a les administracions  "més presència" al voltant de les discoteques, on moltes vegades es practiquen botellots, ha recordat.

Així mateix, i en la línia de garantir un bon servei, ha ideat la implantació del distintiu internacional de seguretat International Nightlife Safety Certified (INSC), a càrrec de l'Associació Internacional d'Oci Nocturn i de la qual la Fecasarm n'és membre. Suposaria "una formació específica en matèria de seguretat" a la plantilla "per detectar i prevenir de manera anticipada possibles conductes il·legals". Ha enumerat mesures com detectors de metalls als accessos i càmeres de videovigilància i alcoholímetre, un protocol per evitar les agressions sexuals, entre d'altres.


 

Participació