Sabadell vol acollir una prova pilot per impulsar la reforma horària

La moció la presenta el PSC i compta amb el suport de tots els grups municipals | ERC, al govern, recull el guant per a acollir la simulació

per Nació Sabadell, 29 d'octubre de 2015 a les 20:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Compradores en una botiga. Foto: Agnès Llorens.

 
La ciutat de Sabadell podria ser escenari d’una prova pilot per adoptar una reforma horària per adaptar-la a la realitat de la societat d’avui dia i potenciar la conciliació laboral i familiar, entre d’altres. La proposta és fruit d’una moció que ha presentat el grup municipal del PSC, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals en el ple d’octubre. El tinent d’alcalde Gabriel Fernàndez (ERC) ha recollit el guant i ha assegurat que treballaran per acollir-se a la prova.

 
El PSC ha posat sobre la taula que l’estructuració de l’horari laboral avui dia no permet conciliar la vida laboral i familiar, destacant que la gent surt cada cop més tard de la feina i això obliga els botiguers a tenir els establiments obert fins tard. “No és recomanable per a un bon rendiment, i repercuteix negativament en la conciliació familiar, del lleure o la participació”, ha explicat la regidora socialista Ana Carrasco.

 
En aquesta línia, proposa tirar endavant les mesures que propiciïn la transició per una reforma horària, que la ciutat se sumi a les proves pilot que es volen desenvolupar en diferents ajuntaments l’any 2016, i comunicar la decisió a l’ACM, la FMC i la plataforma creada en favor d’aquesta iniciativa.
 
Tots els grups s’hi han posicionat a favor, destacant per part d’Esteban Gesa (PP) que l’Estat espanyol és el tercer país amb menys rendiment per hora, i per part de Marisol Martínez (Guanyem) que els espanyols es passen 280 hores més que els alemanys a la feina, però amb una productivitat inferior. Per part de la Crida, Míriam Ferràndiz ha destacat que l’horari actual respon al “capitalisme patriarcal” que no va en favor del benestar i la qualitat de vida, sinó que el temps vertebrador de les persones és el que es dedica a la feina.
 
Gabriel Fernàndez (ERC) ha recollit el guant, i ha assegurat que es mostren a favor de la proposta i que treballaran per incorporar-se a les proves pilot que es puguin dur a terme en aquesta línia.

 

Participació