​Front comú per a la preservació de la Via Verda Sant Llorenç-Collserola

El Consell Comarcal, la UAB i l'ADENC posen de rellevància la connexió territorial vallesana en l'actual context d'emergència climàtica

El Parc Natural de Collserola
El Parc Natural de Collserola | Aj. de Barcelona
Y.C.
05 de desembre del 2021
Pràcticament 17 quilòmetres separen des del peu de la Mola fins a les portes del Parc Natural de Collserola a través de la Via Verda. Un projecte que l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) reivindica i que ha involucrat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC).

El passat divendres va organitzar la Jornada Via Verda Sant Llorenç-Collserola en el marc de conscienciació sobre l'actual context d'emergència climàtica, dut a terme a la Sala d'Actes de Ciències Polítiques del campus vallesà, per preparar els diferents actors del territori per impulsar instruments de col·laboració i avançar en la protecció d'aquest espai. 

Els objectius passen per la conservació de la biodiversitat, l'ús de lleure ciutadà a través de l'ordenació de la mobilitat, l'ús públic i la proposta d'actuacions que donin un impuls al medi natural. El patrimoni paisatgístic de la plana vallesana és l'àmbit de connexió entre els espais naturals protegits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i el Parc Natural de Collserola.

Es posa sobre la taula com a connector ecològic i espai de lleure que limita el creixement urbà del Vallès. La zona s'estructura des dels espais agroforestals de la plana vallesana, seguint els eixos fluvials i que constitueix un important mosaic d'ambients agrícoles i forestals.