El Taulí registra una defunció gairebé dos mesos després

Es va produir el passat dimarts, 23 de novembre; creix la pressió hospitalària acostant-se a la trentena de pacients

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
29 de novembre del 2021
Actualitzat el 30 de novembre a les 17:28h
L'evolució de la pandèmia a Sabadell, especialment a partir de la segona quinzena de novembre, amb l'increment de contagis i disparar-se la majoria de valors que estudien la incidència de la Covid s'ha acabat traduint amb les hospitalitzacions i, per extensió, en morts. El passat dimarts, 23 de novembre, es va registrar una defunció gairebé dos mesos després de la darrera.

El passat 24 de setembre va haver-hi l'últim decés, tal com han detallat fonts del centre. Precisament, per aquella època de finals de l'estiu i entrada a la tardor al Taulí van morir una desena persones, en el tram final de la cinquena onada. D'aquesta manera, aquesta defunció suposa la primera de la sisena. En total, l'hospital n'ha quantificat 753, des de que es va conèixer el primer cas.

Quant als ingressos, l'hospital, en línia amb l'afectació al municipi i a les aules, també han crescut. Amb dades fins el passat dimarts, 23 de novembre, hi havia 20 pacients, 14 dels quals a planta i sis a UCI/semicrítics. Ara, aquest dilluns, han crescut en gairebé una desena: 22 a planta i set a la unitat de crítics -en total 29-. Més hospitalitzacions que la directora assistencial de l'Hospital Parc Taulí, Rocío Cebrián, ja va preveure, i avisar, en declaracions a NacióSabadell, fixant que la situació s'allargaria unes vuit setmanes.

Les xifres s'assimilen a les que es van registrar entre finals de maig i principis de juny, que es movia entra la vintena i trentena d'hospitalitzacions, i que va acabar amb un únic pacient a UCI/semicrítics. De fet, eren el nombre d'ingressos més baix de l'any, que després es va repetir a finals de setembre.

Nous horaris
Aquesta evolució epidemiològica ha motivat que es fixin nous horaris de visites, a partir d'aquest dimecres, als pacients, després que es recuperés "la normalitat" fa dos mesos. Els edificis Taulí, Albada i VII Centenari els llits parells de 13 a 14 hores i els senars de 16 a 17 hores. Mentre que les UCI i les UCI del mòdul A de 13 a 14 hores i les del mòdul B de 14.30 a 15.30 hores. Unes mesures que busquen "principalment la seguretat" dels usuaris.