Gabriel Fernàndez, alcaldable dels republicans per a les eleccions municipals de 2023

Aconsegueix el suport del 94% dels militants en un acte que compta amb el suport del president, Pere Aragonès

El president Aragonès alça el braç del recent escollit alcaldable republicà
El president Aragonès alça el braç del recent escollit alcaldable republicà | Roger Benet
A.H.
28 de novembre del 2021
Actualitzat el 23 de febrer del 2022 a les 17:49h
ERC Sabadell ja té candidat a l’alcaldia per a les eleccions municipals de 2023, serà l’actual portaveu, Gabriel Fernàndez. Així ho ha decidit la militància en una votació que ha tingut lloc aquest dissabte al centre cívic de Cal Balsach, amb un suport del 94%. Era l’única candidatura dels republicans que s’ha presentat en aquest procés intern que va arrencar el passat 15 de novembre.

Es tracta del primer dels cinc partits que hi ha actualment al ple municipal que ja té l’alcaldable per a la cita amb les urnes quan resten 18 mesos per celebrar-se. Per a ell des d’aquest moment s’inicia “el camí per fer realitat la victoriana republicana”, ha reivindicat en el seu discurs ja proclamat candidat d’ERC, en un acte dut a terme a la plaça de les Dones del Tèxtil. Un triomf per fer de la ciutat “capital de debò, que sap on vol anar, que no es resigna, i que aposta per una reindustrialització generadora d’ocupació de qualitat i tractora d’indústria 4.0”.

Ha recordat que al municipi dels últims 24 anys de la política municipal "han governat durant 20 els mateixos de sempre. I de fet, qui ostenta l’alcaldia ho haurà fet quan acabi el mandat 16 dels 20, i dels 16, 12 ho va fer amb un alcalde d’infausta memòria per a la ciutat” i ha rematat, l’única formació de la localitat “amb processats per corrupció”.

Fernández pren el relleu de Juli Fernández -actualment diputat al Parlament-, que ja va cedir-li el liderat del partit el mes de juliol de 2020, qui va ser alcalde de Sabadell entre 2015 i 2017 i candidat a l’alcaldia en els tres últims comicis. El flamant escollit va entrar a l’Ajuntament de Sabadell el 2015, amb l’autoproclamat “Govern de Transformació” i va ser el regidor d’Acció Social.

Suport del president Aragonès
La cita ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha felicitat Fernández per ser escollit candidat a l'alcaldia. Ha subratllat el "compromís" del Govern per arribar "als racons de Catalunya que també són molts barris de ciutats metropolitanes i masses vegades se'ls ha donat l'esquena", més enllà "de les zones rurals" i ha reiterat "el compromís amb Sabadell de Catalunya" i d'aquesta amb la capital vallesana.