La UAB prepara una setmana artística i inclusiva amb persones amb diversitat funcional

És la primera vegada que la universitat ho impulsa

Les columnes que donen la benvinguda al campus vallesà
Les columnes que donen la benvinguda al campus vallesà | Roger Navarro
A.H.
28 de novembre del 2021
El proper divendres, 3 de desembre, es commemora el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat i en el marc d'aquest efemèride, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat la Setmana Artística i Inclusiva: l'art amb i per a tothom. Una iniciativa amb espectacles de teatre, dansa i música protagonitzats per persones amb diversitat funcional.

És la primera vegada que la universitat dedica una setmana a aquesta iniciativa, que arrencarà aquest dilluns, 29 de novembre, amb la funció teatral i debat Valido, valides, valida, representat per l’associació La Xixa Teatre. Seguirá al dia següent, amb el taller de dansa participatiu Desfasats, a càrrec del col·lectlu Liant la Troca.

Els dies 1 i 2 de desembre, hi ha programat un monòleg sobre l’estigma en la salut mentalLa dona del tercer segona, de TeatreNu; l’exposició artística inclusiva SusoArt, organitzada per l’associació SusoEspai, i l'espectacle música i debat Peces d’un trencaclosques, que munta la Fundació Aspace.

L'objectiu és "sensibilitzar la comunitat universitària sobre el procés d'inclusió de persones amb discapacitat o diversitat funcional, compartint experiències" inclusives i que s'afavoreixi la participació de tota la població. El dia 9 de desembre es tancarà l'agenda amb una taula rodona, sota el títol “L’art amb i per a tothom” que tindrà representants de la Fundació ONCE, Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Apropa Cultura, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).