successos

Un jutge de Sabadell descarta investigar nous sospitosos per la mort d'Helena Jubany

Es descarta que la investigació recaigui en els Mossos d'Esquadra com demanava l'acusació

per Bernat Surroca, Barcelona, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 13:48 |
Mural sobre Helena Jubany a Sabadell | Juanma Peláez
Un jutge de Sabadell ha descartat investigar tres nous sospitosos per la mort de la bibliotecària Helena Jubany, com va demanar aquest dimarts la família. El cas prescriu el 22 de febrer de l'any vinent i, per tant, si no hi ha nous investigats o indicis sobre el crim, l'assassinat quedarà impune.

La investigació, com va dir l'advocat de la família Jubany, Benet Salellas , està en temps de descompte. Salellas havia demanat incorporar tres nous sospitosos, dos d'ells de l'entorn de la Unió Excursionista Sabadell, i l'usuari que assetjava la jove en xats d'Internet. 


La família també havia sol·licitat un grup mixt d'investigació de la policia espanyola  i Mossos d'Esquadra per impulsar el cas, petició que el magistrat també ha rebutjat, considerant que el cos espanyol ha de seguir desenvolupant les seves funcions de policia judicial.

La defensa també ha recorregut al Tribunal Constitucional (TC) la interlocutòria de la secció tercera de l'Audiència de Barcelona que acceptava el recurs presentat per l'aleshores investigat Santi Laiglesia i ha avisat que arribarà "fins a qualsevol instància possible".


La família ha denunciat el paper "nefast" que ha tingut la policia des de la reobertura i ha denunciat la manca de "sensibilitat" de l'Audiència de Barcelona que va desestimar la reobertura. 

 

Participació