«Sabadell sense violències masclistes ni lgtbifòbiques»: quatre senyals de trànsit als accessos a la ciutat

L'acte central institucional serveix per exclamar "prou" i reclamar més "sensibilització i visibilització" en l'àmbit laboral

El distintiu que hi ha al barri de la Roureda
El distintiu que hi ha al barri de la Roureda | Albert Hernàndez
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:45h
Quatre accessos a Sabadell compten, des d'aquest dijous, 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència vers les Dones, amb senyals de trànsit en les quals es pot llegir: "Sabadell sense violències masclistes ni lgtbifòbiques". Es troben a la plaça del Mil·lenari, a la placa de Can Gambús, a l'entrada pel sud i pel nord, a la Roureda.

Una simbologia que demostra "el compromís clar per erradicar qualsevol tipus de violència masclista", ha expressat la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, en la presentació d'aquests nous elements a la via pública, i en el marc de l'acte central institucional del 25-N al municipi.
 

Escenificació per reclamar prou de violències vers les dones Foto: Albert Hernàndez


Una descoberta que ha anat acompanyada de la lectura del manifest, per dues integrants de la Taula de Gènere del consistori, que han exclamat el "prou" de les dones contra "la banalització i negació" d'aquesta "xacra" i han posat l'accent de la "desigualtat" en l'àmbit laboral, amb menys sou per una mateixa feina que un home, la desigualtat d'oportunitats, la impossibilitat d'accedir a càrrecs de responsabilitat i el predomini de contractes a temps parcial.

Unes problemàtiques que "impedeixen" desenvolupar les seves carreres professionals i "cronifiquen" la pobresa que pateixen. A més, sense deixar l'àmbit laboral, han apuntat que l'assetjament "segueix ben viu" i, amb dades del Departament d'Interior, "un 66,8% el cometen caps o càrrecs amb responsabilitat". Per això, han instat administracions, organitzacions empresarials i sindicals a fer prevenció, formació entre la plantilla i l'aplicació del protocol actual en aquesta matèria.

Han reclamat "corresponsabilitat" als homes per a les feines de cures a la llar i "també puguin agafar baixes paternals" com ho fan les dones quan donen a llum una criatura. Així com, "s'agilitzin" els circuits de denúncia a la feina i que "cap agressió a la feina ni enlloc quedi sense resposta".