Sabadell segella un protocol per fer un treball «coordinat i ràpid» en casos de violència masclista i LGTBI

Una signatura amb l'advocacia, els cossos de seguretat, el Taulí, el SIE i Creu Roja, entre d'altres

La foto de família de la signatura del document
La foto de família de la signatura del document | Albert Hernàndez
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:10h
Ajuntament de Sabadell, Hospital Parc Taulí, l'Institut Català de la Salut, Mossos d'Esquadra, Policia Municipal de Sabadell, Creu Roja Sabadell, l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell (ICASBD) i el Servei d'Atenció Especialitzada (SIE), entre d'altres, han segellat un protocol per fer un treball "coordinat i ràpid" en casos de violència masclista i LGTBI.

Així ho ha explicat la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, en l'acte que s'ha dut a terme aquest dijous a la seu de l'ICASBD. "No deixem a ningú enrere", ha explicitat i ha afegit, "s'abordarà de manera integral". Ha posat èmfasi en què "la violència sobre les dones existeix i no es pot normalitzar" i que amb aquesta "feina col·lectiva només s'aconseguirà erradicar" aquesta xacra "envers les dones i col·lectius LGTBI".

Morell ha explicat que aquest acord "regula de quina manera s'ha d'actuar", en el moment que una persona pateix una agressió "per oferir l'acompanyament que calgui: si cal derivar al Taulí, que hi vagi, o al servei d'atenció a la víctima". En aquesta línia, la degana l'ICASBD, Eulàlia Barros, ha reclamat que la Generalitat "aporti nous recursos", perquè perfils "vulnerables" puguin tenir accés gratuït a la justícia.

Ha demanat "una mirada més flexible i simple". Barros ha recordat que a Catalunya s'ha aconseguit que una víctima "des del moment que entra en una comissaria rebi assistència", però ha insistit que aquesta presència sigui de franc, tant a les dependències judicials com policials.

Protocol violència gènere i LGTBI Sabadell by Naciodigital on Scribd