1 de 10
ESPECIAL 25-N

Cs demana incorporar la Policia de Sabadell al sistema de seguiment dels casos de violència de gènere

Un mecanisme al qual s'hi pot adherir per l'acord entre Generalitat i govern espanyol

Agents de la Policia Municipal | Juanma Peláez
per A.H., Sabadell, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El portaveu de Cs Sabadell, Adrián Hernández, ha anunciat que durà a la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell la incorporació de la Policia Municipal al Sistema de seguiment integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema VioGén), una eina que compta amb la informació policial, judicial i penitenciària per tenir coneixement de les circumstàncies de les víctimes per realitzar una valoració del risc objectiu de patir noves agressions i adoptar les mesures de protecció adequades.

Hernández ha assegurat que ho reclamarà "per continuar treballant contra la violència de gènere amb totes les eines que tenim al nostre abast" i ha qualificat d'un instrument "útil" perquè integra totes les policies de l'Estat, autonòmiques i locals que s'hi adhereixin, cosa que permet establir una "xarxa de seguiment i protecció de manera ràpida i efectiva de les dones i fills en qualsevol part del territori". 


El líder de la formació taronja ha destacat que "fins ara la Generalitat no havia signat el conveni amb el Ministeri d'Interior i que això era un pas indispensable" perquè s'hi pugui afegir. De fet, l'acord es va establir fa un mes, pel qual, a través del Departament de Justícia, les unitats competents en matèria de violència de gènere del Govern s'hi puguin sumar.  

 

Participació