Els 9 de Lledoners demanen l'expulsió dels agents que «van orquestrar un muntatge»

Des del Parlament asseguren que l'absolució "no comprarà el seu silenci"

La declaració al Parlament dels 9 de Lledoners
La declaració al Parlament dels 9 de Lledoners | ACN
A.H.
24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:58h
La setmana passada els coneguts com a 9 e Lledoners, manifestants que protestaven pel trasllat dels presos polítics a Madrid a les portes del centre penitenciari el febrer de 2019, van quedar absolts pels delictes de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions. Aquest dimecres, des del Parlament de Catalunya, han demanat que expulsin els agents dels Mossos d'Esquadra que "van orquestrar un muntatge".

Així ho ha expressat Anna Roselló, una de les integrants del grup -compta amb quatre sabadellencs-, que també ha exigit el mateix per a l'advocat del Govern, que era acusació particular en el cas. Rosselló ha defensat que "l'absolució no comprarà el nostre silenci" i ha assenyalat "els Mossos que gaudeixen de total impunitat en fer informes falsos; la Generalitat que dona absoluta credibilitat a les mentides policials i la Fiscalia" com a "culpables" de la causa.

Ha llançat un missatge a les formacions d'ERC i Junts, a les quals ha exigit que "deixin de fer de crossa de l'Estat reprimint" i ha desitjat que la comissió sobre el model policial -que començarà a caminar divendres a la cambra catalana- serveixi per a introduir canvis.

Unes peticions que arriben quan s'ha conegut que l'executiu catalàno recorrerà el dictamen absolutori. De fet, la sentència ha alliberat de les acusacions a tres dels nou, ja que en la segona, i última, sessió del judici, celebrat als jutjats de Manresa, a sis se'ls van retirar els càrrecs delictius.