successos

La família d'Helena Jubany demana al jutge que imputi tres sospitosos pel crim

Són dues persones de l'entorn de la Unió Excursionista Sabadell i l'usuari que l'assetjava en xats d'Internet

per Bernat Surroca, Barcelona, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 13:27 |
El nou record a Helena Jubany a Sabadell | Albert Hernández
La família d'Helena Jubany, la jove bibliotecària de Mataró assassinada a Sabadell el 2 de desembre del 2001, ha demanat al jutjat que instrueix el cas que imputi tres sospitosos del crim. Els tracten de dues persones de l'entorn de la Unió Excursionista de Sabadell i l'usuari que assetjava la bibliotecària en xats d'Internet.


L'advocat de la família, Benet Salellas, ha alertat que la investigació està en temps de descompte perquè falten només tres mesos perquè prescrigui i que la imputació d'aquests sospitosos evitaria que el cas quedi impune. La família també ha sol·licitat que es creï un grup mixt d'investigació de Policia Nacional i Mossos d'Esquadra que doni un impuls definitiu al cas.

La defensa també ha recorregut al Tribunal Constitucional (TC) la interlocutòria de la secció tercera de l'Audiència de Barcelona que acceptava el recurs presentat per l'aleshores investigat Santi Laiglesia i ha avisat que arribarà "fins a qualsevol instància possible".


La família ha denunciat el paper "nefast" que ha tingut la policia des de la reobertura i ha criticat la manca de "sensibilitat" de l'Audiència de Barcelona que va desestimar la reobertura. "Seguirem lluitant perquè es faci justícia per l'Helena", han dit en un comunicat i han assegurat que compten amb "el suport, la complicitat i l'amor" de moltes persones que han no han defallit en la seva solidaritat.

 

Participació